Praktický kamenný obklad z gabionu 


Garáž s kamenným obkladom
administratívna budova s kamenným obkladom
múr s kamenným obkladom
chalupa s kamenným obkladom

Nepáči sa vám holý betón vo Vašej záhrade alebo na vašom dome? Potrebujete zakryť jeho nedostatky a “otepliť” celkový vzhľad vášho bývania?

Architekti a investori hľadajú stále nové a nové spôsoby, ako skrášliť naše záhrady, rodinné domy, priemyselné budovy a rôzne historické aj moderné stavby. Hľadajú netradičné a hlavne neopozerané materiály. Musia pri tom prihliadať na estetickú, ekologickú aj praktickú stránku. Kamenný obklad sa po čase začne odliepať a praskať. Preto sme prišli s prelomovým riešením – GABIONOVÝ OBKLAD.

Čo je to gabionový obklad?


Je to stavebný systém zložený z dvoch hlavných prvkov: plotový panel a dištančné lišty. Funguje to naozaj jednoducho. Na plochu betónovej steny si kotvami prichytíme dištančné lišty, na ktoré následne zavesíme plotové panely pospájané skrutkami. Do medzeri, ktorá nám vznikne medzi panelom a stenou poukladáme kameň a je hotovo. 

Týmto systémom môžete obložiť betónové steny, staré murované ploty alebo oporné betónové múry. Starý a poškodený betónový múr tak dostane moderný vzhľad, ktorý bude ťahať oko nejedného okoloidúceho. Viac o gabionovom obklade, jeho technických parametroch a montáži nájdete tu.

Výhody gabionového obkladu


Bežný lepený obklad z kameňa je veľmi nevhodný najmä ku hlavným cestám. Zvýšený prechod nákladných áut spôsobuje otrasy a následné praskanie betónovej steny. To nepriaznivo pôsobí na okrasný kameň, ktorý sa začne postupne lámať. V zimných mesiacoch obkladový kameň často opadáva a to najmä kvoli soli na vozovkách. Gabionový obklad je vysoko odolný voči poveternostným podmienkam a dokonca aj proti požiaru. Je farebne aj tvarovo stály. Nie je možné aby vám začal praskať a rovnako tak vám ani nezačne opadávať.

kamenný obklad na vysokom oplotení

Montáž gabionového obkladu je suchý proces, pri ktorom nemusíme používať betón ani žiadne lepidlo či tmel. Vďaka tomu je možné betónovú stenu obložiť kameňom kedykoľvek počas celého roka a dokonca svojpomocne, bez majstra obkladača.

gabionové oplotenie záhrady

Obrovskou výhodou gabionového obkladu je jeho bezúdržbovosť. Raz ho namontujete a viac sa o neho nemusíte starať. Vďaka odolnej konštrukcii je možné ho umývať vapkou. To je obrovská výhoda najmä vtedy, keď bývate v oblasti, kde sa často dymí z komínov, v blízkosti sú priemyselné závody alebo kde je zvýšený prechod nákladných áut.

kamenný obklad je bez údržby

Plotové panely, ktoré sú základnou stavebnou jednotkou gabionového obkladu sú vyrobené z kvalitného žiarovo pozinkovaného drôtu. Táto ochranná vrstva ochráni konštrukciu pred koróziou na minimálne 50 rokov.

kamenný obklad s dlhou životnosťou

Na rozdiel od klasického kamenného obkladu je gabionový obklad možné vyplniť aj iným než len obkladovým kameňom. Príkladom je lacný lomový kameň, ktorého cena sa nedá ani len porovnať s kameňom používaným na klasické obklady stien. To predstavuje výrazne znížené náklady na celkovú investíciu.

kamenný obklad - lacnejšia alternatíva

Okrem farby kameňa si môžete zvoliť aj farbu gabionovej konštrukcie. Ideálne je zladiť gabionový obklad s odtieňom kameňa v záhrade, plotom, domom alebo garážovou bránou. Na výber ponúkame všetky odtiene vzorkovníka RAL. Najčastejšie sa používa základný zinok, antracit, hnedá.

variácie gabionového obkladu

Gabionový obklad vyrábame každému zákazníkovi na mieru. Gabiony tak môžete použiť na akúkoľvek plochu ako obklad starého plotu, obklad schodiska, obklad terasy, obklad fasády domu, obklad pivnice, obklad záhradného domčeka a mnoho ďalších.

gabionový obklad je riešením pre každého

Gabionový obklad má moderný dizajn a neopozeraný vzhľad. Oživí každú nezaujímavú betónovú stenu alebo múrik. Gabiony našli svoje právoplatné miesto v modernej architektúre. Ak si obložíte gabionom betónovú stenu, viete k nej doladiť plot, oporný múrik a záhradné dekorácie pomocou gabionových kvetináčov a vyvýšených záhonov z gabionov. Váš dom či záhrada budú vyzerať moderne, nadčasovo, luxusne, budú ekologické, praktické a hlavne bezúdržbové.

moderný gabionový obklad

Kamenný obklad z gabionu je 100% recyklovateľný. Na jeho montáž a údržbu nie sú potrebné chemické príspravky ani lepidlá. Vďaka svojej životnosti minimálne 50 rokov je úsporné riešenie nie len pre vašu peňaženku ale aj pre prírodu. Výskumy dokázali, že použitím gabionu znižujete uhlíkovu stopu až o 80% v porovnaní s betónom.

konštrukcia pre gabionový obklad
gabionové oplotenie veľkého pozemku
príprava pre gabionový obklad
gabionový obklad na rodinnom dome

Viac o gabionovom obklade →

Ak vás gabionový obklad zaujal, radi vám poskytneme viac infromácií a vypracujeme nezáväznú cenovú ponuku aj s 3D návrhom.

predajca Gabiony Lemon

08:00 – 16:00

Erika Matysová
Objednávky a Predaj

obchod@gabionylemon.sk

+421 910 741 082

 

© 2024 GabionyLemon.sk | Umiestňovanie obsahu na iné stránky, jeho rozširovanie tlačou a inými médiami podlieha autorským právam a je možné iba s písomným súhlasom firmy LEMON trade s.r.o.

Vytvorilo FúúDobre

Bezpečná platba

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store