Gabion – plot, ktorý nemá konkurenta 


Gabion je drôtená konštrukcia, zložená z oceľových prútov, zmontovaná do tvaru kocky alebo kvádra. Využíva sa na stavbu moderných plotov, kvalitných oporných múrov a na rôzne dekoračné alebo funkčné úpravy záhrad. Poznáme 3 typy gabionovgabionové koše, gabionové ploty Premium, gabionové ploty Praktik.

Aké gabiony poznáme?


Gabionové koše

Gabionové koše

  • špecifikácia: nadčasový plot z gabionových košov bez nutnosti betónovať
  • použitie: vhodné ako oporný múr, oplotenie domu, na dekoračné úpravy záhrady
  • montáž: múr/plot z gabionových košov nepotrebuje betónový základ
  • cena: najlacnejší typ gabionov
  • životnosť: viac ako 50 rokov
  • parametre: hrúbka 30 – 50 – 100 cm, výška neobmedzená, dĺžka neobmedzená
  • materiál: oceľ
  • povrchová úprava: ZINOK = Galfan (95% Zn + 5% Al), 350 g / 1 m2

* dá sa kombinovať s výdrevou (drevená výplň plotu), gabionovou sieťou, kovovým panelom, živým plotom…

Gabionové ploty PREMIUM

Gabionové ploty Premium

  • špecifikácia: luxusné oplotenie domu vyrobené presne na mieru zákazníkovi bez viditeľných stĺpikov
  • použitie: vhodné ako oplotenie domu, na dekoračné úpravy záhrady
  • montáž: pri montáži gabionového plotu Premium je potrebné vybetónovať do zeme jamy pre stĺpiky
  • cena: vyššia cenová trieda gabionov
  • životnosť: viac ako 50 rokov
  • parametre: hrúbka 20 - 30 - 40 cm, výška 40 - 240 cm , dĺžka neobmedzená
  • materiál: oceľ
  • povrchová úprava: ZINOK
  • farba: zinok/ antracit/ zelená/ akákoľvek zo vzorkovníka RAL

* dá sa kombinovať s výdrevou, 2D plotovým panelom, kovovým panelom, živým plotom, gabionovým stĺpikom a múrikom…

Gabionové ploty PRAKTIK

Gabionové ploty Praktik

  • špecifikácia: moderný plot z 250 cm dlhých plotových panelov s viditeľnými modernými stĺpikmi
  • použitie: vhodné ako oplotenie domu, na dekoračné úpravy záhrad
  • montáž: pri montáži gabionového plotu Praktik je potrebné vybetónovať do zeme jamy pre stĺpiky
  • cena: stredná cenová trieda gabionového plotu
  • životnosť: viac ako 50 rokov
  • parametre: hrúbka 19 cm, výška 43 - 203 cm , dĺžka neobmedzená
  • materiál: oceľ
  • povrchová úprava: ZINOK
  • farba: zinok/ antracit/ zelená/akákoľvek zo vzorkovníka RAL

* dá sa kombinovať s výdrevou (drevená výplň plotu), 2D plotovým panelom, kovovým panelom, živým plotom

Výhody gabionového plotu


Gabion si môžeme postaviť ako súvislý moderný plot rovnakej výšky a hrúbky alebo ako zaujímavé oplotenie domu s rôznymi výškami, hrúbkami a výplňami. Gabionový plot je možné kombinovať s rôznymi prvkami ako sú 2D plotové panely, výdreva – drevo, kovové/hliníkové výplne, živý plot a mnoho ďalších. Veľmi obľúbený je variant gabionového stĺpika s nízkym múrikom, ktorý je taktiež možné ľubovoľne kombinovať s drevom alebo iným materiálom. Ďalším plusom je, že priamo do oplotenia vám zakomponujeme výrezy na elektromer, plynomer prípadne poštovú schránku alebo osvetlenie.

Gabionový plot PREMIUM v záhrade
Gabionový plot PREMIUM s drevenou výplňou
Gabionový plot PREMIUM s plotovým panelom
Gabionový plot PREMIUM s výrezom pre schránku

S gabionmi viete dokonalo zladiť štýl vášho domu – farbu fasády, kamenný obklad, rám okien – s farbou samotného oplotenia. Gabionový plot ponúka môžnosť vybrať si:

  • a) farbu konštrukcie (antracit, zinok, hnedá, zelená…)
  • b) farbu kameňa (biela, hnedá, sivá, čierna…).

Všetko o výbere kameňa do gabionov nájdete tu.

Gabionový plot PREMIUM záhrada
Gabionový plot PREMIUM s výrezom pre elektrometer a plynomer
Gabionový plot PREMIUM s výdrevou
Gabionový plot z gabionových košov

Gabion sa skladá z dvoch nesmrteľných stavebných materiálov – oceľ a kameň – vďaka čomu jeho životnosť dosahuje minimálne 50 rokov (bežne 100 rokov). Drôty, ktoré používame pri výrobe zváraných gabiónových sietí a košov boli testované vo vysoko náročných koróznych testoch a ich kvalita je potvrdená TSUS (Technický a skúšobný ústav stavebný).

Viac o certifikátoch a kvalite našich gabionov nájdete tu.

Gabiony, plot, záhrada
Gabionové oplotenie
Plot z gabionového systému PREMIUM
Oplotenie PREMIUM

Gabionový plot sa postará sám o seba. Na rozdiel od tradičných kamenných plotov vám gabion neopadne, neodlepí sa z neho kameň a ani nepopraská vplyvom mrazu. Nikdy ho nebudete musieť natierať, lakovať, brúsiť, ošetrovať ako to býva pri drevených plotoch a nevytvorí sa na ňom pleseň ani stekance ako pri plotoch z betónových tvárnic.

Spomedzi všetkých plotových systémov (betónový plot, drevený plot, hliníkový plot..) vám gabionový plot poskytne najlepšiu protihlukovú a protiveternú zábranu. Ak bývate pri rušnej ceste, v nížinách, kde veľmi fúka alebo túžite po naozajstnom súkromí, gabiony sú pre vás ideálne riešenie. Navyše vám vďaka svojej odolnosti a robustnosti výrazne prispejú k bezpečnosti a celkovej ochrane pozemku.

plot z gabionových košov 1
Oporný múr z gabionových košov
Plot z gabionových košov

Montáž gabionov je nenáročná a rýchla. Realizácia plotu z gabionových košov sa prevádza suchým procesom, bez nutnosti betónovania a je teda možná celoročne. Keďže sa jedná o stavebnicový systém za použitia spojovacieho materiálu, ktorý je súčasťou oplotenia, postačia vám aj základné stavebné vedomosti.

Všetko o montáži gabionov nájdete tu.

Gabiony sú výborne recyklovateľné, majú nadčasový dizajn a prírodný vzhľad. No nie je to len o estetickosti. Je dokázané, že plot z betónu zaťažuje životné prostredie o 80% viac než plot z gabionov. Vďaka tomuto ekologickému charakteru je možné gabiony použiť aj v chránenej krajinnej oblasti a Národných parkoch.

Oporný múr a plot z gabionových košov
Gabionový plot PREMIUM so samostatným panelom PREMIUM
Oporný múr z gabionových košov 2

“Prečo moje ÁNO pre gabion?” – skúsenosti našej zákazníčky Eriky


Som predajcom vo firme LEMON trade, s.r.o. a ÁNO predávam gabionové oplotenia. To však neznamená, že musím mať gabiony aj vo vlastnom dvore.😊 Ja ich tam ale mám a poviem vám, prečo som sa takto rozhodla.

Náš plot sa nachádza cca 1,5 m od hlavnej cesty. Na plot sa nám dostane všetko, čo sa na ceste nachádza: voda, sneh, kamienky, soľ… Nič iné nám neostávalo, len permanentne ploty ošetrovať, renovovať, čo bolo časovo aj finančne náročné. V dnešnej dobe, keď majú ľudia málo času venovať sa rodine sme chceli voľný čas využiť inak než prácou okolo plotu.

Z vlastnej skúsenosti môžem porovnať 4 typy oplotenia:

  • Drevený plot: neustále lakovanie, brúsenie, ošetrovanie, vymieňanie prehnitých dosiek, hniloba, pleseň… plot absolútne nevhodný ku hlavnej ceste. Aj napriek údržbe, drevený plot nevyzeral ani zďaleka podľa našich predstáv.
  • Betónový plot z DTčiek: blízko hlavnej cesty s veľkými otrasmi od kamiónov určite nie! Po krátkom čase začal praskať a tak sme ho obložili okrasným kameňom. Okrasný kameň začal pod vplyvom solenia na hlavných cestách opadávať a lámať sa.
  • Betónový plot: aj s týmto plotom máme tiež svoje nepríjemné skúsenosti. Plot stratil už po dvoch rokoch svoju pôvodnú farbu, obrástol machom a vplyvom prostredia sa na ňom vytvorili škvrny (ako pleseň), ktorých sa už nikdy nezbavíte.
  • GABIONOVÝ PLOT: po našich predchádzajúcich skúsenostiach sme sa rozhodli oplotiť pozemok gabionovým plotom. Funkčný, estetický pot, ktorý nepotrebuje ošetrovanie ani žiadnu údržbu. Aj napriek tomu, že je iba 1,5m od hlavnej cesty má aj po niekoľkých rokoch stále rovnaký vzhľad a tvar. Z gabionov máme vo dvore urobený aj oporný múrik a vyvýšený záhon. Kladné odozvy od našich známych nás len utvrdzujú v tom, že sme urobili dobré rozhodnutie.

Väčšinu zákazníkov odrádza od gabionov cena. Samozrejme, sú troška drahšie, no za kvalitu a životnosť sa predsa platí. Dobrou správu je, že poskytujeme až 3 cenové kategórie gabionov, takže si vyberú aj tí, čo si nemôžu dovoliť minúť nad svoj rozpočet. Z vlastnej skúsenosti viem, že v konečnom dôsledku, z dlhodobého hľadiska vás gabionový plot bude stáť oveľa menej než ktorýkoľvek iný plotový systém, keďže ho raz postavíte a nebudete ho musieť každé 3 roky meniť, udržiavať a hlavne aj vďaka svojej životnosti cca 50 rokov. A na cene sa vieme predsa vždy dohodnúť! 😊

Predajca - Erika Matysová

08:00 – 16:00

Erika Matysová 
Objednávky a Predaj

obchod@gabionylemon.sk

+421 910 741 082

 

© 2024 GabionyLemon.sk | Umiestňovanie obsahu na iné stránky, jeho rozširovanie tlačou a inými médiami podlieha autorským právam a je možné iba s písomným súhlasom firmy LEMON trade s.r.o.

Vytvorilo FúúDobre

Bezpečná platba

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store